Drink B52 - Recept na koktejl B52, postup přípravy


Po míchaných nápojích jako Mojito, Cuba Libre nebo Sex on the Beach, si dnes ukážeme postup na přípravu drinku B52! Jde o velmi oblíbený nápoj, který nese název po známém leteckém bombardéru B52. Drink B 52 je nápoj velice silný a hlavně velice efektní. B52 se totiž pije zapálený!


 

Ještě než se pustíme do popisu přípravy samotného koktejlu B52, lehce si připomeneme všechny možné variace drinku B52, které v barech můžete nalézt na koktejlovém lístku.

Základem B52 je Grand Marnier, likér, který je směsicí vybraných koňaků, destilovanou esencí z tropických pomerančů a Marnier-Lapostollových tajných ingrediencí dávkovaných dle jeho originální receptury. Za láhev Grand Marnier zaplatíte na českém trhu cca 750-800 Kč. Právě proto, že Grand Marnier není nápoj zcela obvyklý vznikají stále různé variace drinku B-52, které Grand Marnier nahrazují alkoholem jiným.

Pár příkladů variací na koktejl B-52

B 53 je B 52 s vodkou
B 54 je B 52 s amarettem
B 55 je B 52 s absintem
B 57 je B 52 s Sambuca - anyzový likér

My si, ale dnes popíšeme přípravu originální B 52, tedy B 52 s likérem Grand Marnier. Důležité upozornění na začátek, vždy je třeba dodržet pořadí přilévaných ingrediencí, vždy od té nejtěžší po tu nejlehčí.

Co budeme na koktejl B52 potřebovat?

Kahlúa 3 cl
Baileys 2 cl
Grand Marnier 3 cl

Postup přípravy drinku B 52

Do panáku pomalu přes kávovou lžičku začneme nalévat ingredience. Jako první nalijeme likér Kahlúa, druhý na řadu přijde likér Baileys a naposled nalijeme likér Grand Marnier. Podáváme s krátkým střiženým brčkem a zapalujeme až těsně před konzumací! Efekt bude ohnivý!

Buďte opatrní, ohnivý drink B-52 je pouze na vlastní nebezpečí!

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas novinky, aktuality a rady!

autor: redakce Menzone.cz

Tagy: koktejl | alkohol

© MENZONE | vyrobil INET-SERVIS.CZ 2011 - 2020 | ZOBRAZIT KLASICKY | MOBILNÍ VERZE  

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu menzone.cz vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace