Vánoce 2014: Skvělé nápoje nejen na zahřátí


autor: Kamil Štajgl |

K zimním večerům během Vánoc patří i nějaké to dobré pití na zahřátí. Kromě tradičních nápojů prozradíme i ty, o kterých jste možná ještě neslyšeli a přesto stojí za to je vyzkoušet.

Grog (medový)

Ingredience:

- 0,5 dcl rumu
- 1 dcl vařící vody
- vrchovatá lžíce medu

Postup přípravy:
Všechny vyjmenované ingredience smícháme ve větší průhledné sklenici. Pro provonění můžeme přidat pár kousky skořice, hřebíček a plátek pomeranče nebo citrónu.

Vánoční punč

Ingredience:

- 800 ml vody
- 280 ml cukru
- 2 citróny
- 2 pomeranče
- 500 ml bílého vína
- 150 ml rumu

Postup přípravy:
V hrnci smícháme 800 ml vody, 280 ml cukru a vymačkáme šťávu ze dvou citrónů a dvou pomerančů a přivedeme k varu. Poté přilijeme 500 ml bílého vína a 150 ml rumu a znova přivedeme k varu. Podáváme v silnostěnných sklenicích a ozdobíme plátkem pomeranče.

Svařené víno

Ingredience:

- 0,3 l červeného vína
- 4 kostky cukru
- 1 ks celé skořice
- citrón
- 4 ks hřebíčků

Postup přípravy:
Do hrnce dáme všechny vyjmenované ingredience vyjma citrónu, ze kterého použijeme POUZE citrónovou kůru a na ohni silně zahřejeme: Pozor, nesmí přejít do varu!

Oříškový koktejl

Ingredience:

- 150 g lískových oříšků
- 5 čerstvých žloutků
- 100 g moučkového cukru
- 1 dl brandy
- 1 dl kávového likéru
- 2 dl smetany
- 1 l mléka

Postup přípravy
Oloupané lískové oříšky lehce opranžíme a jemně rozemeleme. Poté je přidáme do vyšlehaných žloutků s cukrem a přidáme brandy, kávový likér, smetanu a vše promícháme. Na závěr přidáme dobře vychlazené mléko a mixujeme asi 2 minuty s ledem.

Vaječný koňak

Ingredience:

- 3 ks žloutků
- vanilkový cukr
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 1/4 l rumu

Postup přípravy:
Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Přilijeme kondenzované mléko a opět šleháme zhruba další tři minuty. Nakonec přidáme rum a lehce prošleháme.

Lavina

Ingredience:

- 4 cl Becherovky
- 12 cl červeného vína
- 4 cl vody
- skořice
- hřebíček
- med
- plátek citrónu

Postup přípravy:
Všechny tekuté ingredience zahřejeme, přidáme med a doplníme skořicí vcelku, hřebíčkem a plátkem citrónu.

Zdroj foto: foter.com

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas novinky, aktuality a rady!
Tagy: koktejl


Přidejte vlastní komentář, či reakci

© MENZONE | vyrobil INET-SERVIS.CZ 2011 - 2017 | ZOBRAZIT KLASICKY | MOBILNÍ VERZE  

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu menzone.cz vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace