Tři podzimní koktejly, které musíte vyzkoušet


autor: Jaroslav Fišer |

koktejl Sazerac pro zimní večery
koktejl Sazerac pro zimní večery

Zdroj: flickr.com

Blíží se zima, a tak je načase přejít od tropických koktejlů k něčemu hřejivějšímu. Představujeme tři podzimní koktejly, které možná neznáte, ale rozhodně stojí za vyzkoušení.

Sazerac

Koktejl Sazerac je ideální podzimní řešení, protože tóny sušeného ovoce, které lze nalézt v dobrých koňacích, k tomuto ročnímu období skvěle sedí. Podle některých legend se dokonce jedná o nejstarší americký koktejl s počátky sahajícími až před americkou občanskou válku (tj. do poloviny 19. století).

Ingredience:
5cl koňaku
1cl absintu
kostka cukru
2 střiky bitteru Peychaud's

Charakteristickým rysem tohoto koktejlu je způsob přípravy, který vyžaduje dvě vychlazené whiskovky. První sklenice se krouživým pohybem vypláchne absintem, aby nasákla jeho chuť a silnou vůni. Zbylé přísady se smíchají ve druhé sklenici s ledem. Následně se přecedí do první sklenice, která se navrchu ozdobí citrónovou kůrou.

Bourbonový jablečný mošt

Dalším drinkem, kterým si lze dosyta vychutnat klasické podzimní chutě je bourbonový jablečný mošt. Jedná se o ideální nápoj pro okamžiky, kdy venku sněží a vy se choulíte doma u krbu a nemusíte nic dělat a nikam chodit. Prostě si jen v klidu užíváte přicházející zimy.

Ingredience:
8cl jablečného moštu
6cl bourbonu
2 lžíce skořice
1 lžíce cukru
1 pomeranč
snítka rozmarýnu

Postup: Na talíři nejprve smíchejte skořici s cukrem a namočte do ní hranu koktejlové sklenice, kterou předtím potřete kouskem pomeranče. Vytvoří se tak krásná krusta. Následně nalijte bourbon a mošt do šejkru naplněného ledem. Zamíchejte a sceďte do sklenice s kostkami ledu. Nakonec ozdobte plátkem pomeranče a snítkou rozmarýnu.

Gold Rush

Koktejl Gold Rush, namíchaný z kořeněného zázvorového likéru, lahodného bourbonu a kyselé citrónové šťávy vás zahřeje v kterýkoli chladný podzimní večer. A při jeho pití není třeba nikam chvátat.

Ingredience:
4,5cl zázvorového likéru (např. Domaine de Canton)
3cl bourbonu
1,5cl čerstvé citrónové šťávy

Příprava je velmi snadná. Stačí všechny přísady smíchat v šejkru s ledem, energicky protřepat a scedit do skleničky na Martini.

Tento článek vznikl ve spolupráci s alkoholovým magazínem StřízliváOpice.cz, kde naleznete řadu dalších skvělých koktejlů a životně důležitých informací o alkoholických nápojích.

Zdroj obrázku: flickr.com

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas novinky, aktuality a rady!

Přidejte vlastní komentář, či reakci

© MENZONE | vyrobil INET-SERVIS.CZ 2011 - 2017 | ZOBRAZIT KLASICKY | MOBILNÍ VERZE  

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu menzone.cz vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace