Sladké povolání aneb Staňte se výzkumníkem čokolády


autor: Kamil Štajgl |

Také patříte mezi milovníky této pokušitelské laskominy? V tom případě pro vás máme dobrou zprávu. Anglická univerzita v Cambridge hledá doktoranta, který se bude věnovat studiu této hnědé pochoutky.

Jedlé LEGO vás bude bavit!

Možná jste již slyšeli o Akihiro Mizuuchim. Tento japonský designér zhmotnil nejeden dětský sen. Pomohl totiž ve výzkumu a výrobě legové 3D čokolády. Jednotlivé kostičky jsou vyrobeny z mléčné, bílé, hořké, či růžové čokolády. Umělec dokonce z jedlého LEGA seskládal roboty, čímž dokázal, že jeho pochoutka není jen vypracována do posledních detailů, ale má i funkční vlastnosti klasické skládanky. Jistě si ale dokážete představit, jak by dopadla vaše stavebnice, kdybyste ji stavěli v letním pařáku, nebo v případě velkého hladu. Většina z nás by asi namítla, že je to poslední problém, který nás trápí, ale odborníci firmy Hershey´s si právě s tímto problémem nevědí již léta rady a požádali proto Cambridžskou univerzitu o pomoc.

I když se toto pracovní místo může většině z nás jevit jako povolání snů, musíme vás zklamat. Nejprestižnější britská univerzita totiž nehledá ochutnavače ani vývojáře nových příchutí této hříšné sladkosti. Pokud vás tato práce zaujala a máte zájem o výše uvedenou pozici, ještě zadržte. Samozřejmostí jsou tituly fyziky, chemie, inženýrství, jež jsou nezbytné k ucházení se o tuto pracovní pozici. Splňujete požadavky? Tak neváhejte a přihlaste se. Vybraný pracovník bude spadat pod Oddělení chemického inženýrství a biotechnologie se zkušenostmi s experimentálním šetřením.

Cílem je totiž najít způsob, kterým výrobci zabrání roztékání čokolády v letních měsících. Jak je známo, čokoláda se většinou roztéká při teplotě cca 36° Celsia, tedy teplotě blízké lidskému tělu. Přijatý uchazeč a později doktorant bude mít tedy za úkol výzkum, který se bude zabývat základy tepelného zpracování čokolády. Výsledek výzkumu by měl zajistit, aby čokoláda zůstala pevná a lákavá pro očekávání zákazníků, i kdyby tabulky byly skladovány a následně prodávány v horkém prostředí, či na přímém slunci.

Zdroj foto: foter.com

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas novinky, aktuality a rady!


Přidejte vlastní komentář, či reakci

© MENZONE | vyrobil INET-SERVIS.CZ 2011 - 2017 | ZOBRAZIT KLASICKY | MOBILNÍ VERZE  

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním webu menzone.cz vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Další informace